Na zdrowie

wtorek, 22 października 2013

Filmy i artykuły o dzisiejszej żywności - czyli wiem co jem

Tu będę załączał linki do filmów i artykułów o żywności, żywieniu i ich produkcji. Jeśli macie jakieś ciekawe materiały związane tematycznie lub znaleźliście w sieci to proszę o info na e-maila, abym mógł tu wkleić link.

Czy wiesz co jesz TVN - wędliny

Cała prawda o nabiale TVN

Zanim przeklną nas dzieci

Wiem co jem - seria filmów

Czym jesteśmy truci - 3 odcinki

Kiełbasa z kurczaków

Jak odróżnić chiński czosnek

Producenci fałszują produkty spożywcze

Producenci żerują na naszej nieświadomości

Fałszują kiełbasę

Rolnicy nie powinni piec chleba!

Przetworzone? Naturalnie!

Co robią producenci?

Kontrole żywności

Nie jedz tych ryb

Żeby masło było masłem

 Zamiast ryby

Parówki recyklinki

Mrożonki

Paluszki rybne

Producenci kombinują

Tak oszukują nas na jedzeniu

Cudowne wędlin rozmnożenie

Zamiast truskawek koncentrat z

Drób

Jak oszukać konsumenta

Czekolada

Polacy wolą parówki

Fałszerze żywności

Wyszukiwarka dodatków  E

Tą chemię każdego dnia zjadasz

Opakowanie, a rzeczywistość

Polacy jedzą chemię

Raport o jedzeniu

Jak znaleźć mięso w kiełbasie

Polędwica sopocka

Mięso dla niemowląt

Syrop fruktozowy

Mielone mięso

Tłuszcze trans

Mleko: biały morderca

Żywieniowe pułapki

Konserwy

Jak pompuje się mięso

Jak oszukać konsumenta

Cała prawda o szynce z puszki

Margaryna

 

 

Jeśli znajdziecie ciekawe linki na ten temat proszę wklejać je w komentarzach do wpisu. 

Pozdrawiam

środa, 02 października 2013

Lecznicza mikstura na odporność


Pogoda jesienna. Zaczyna się czas przeziębień. Warto zrobić specyfik na odporność i podawać szczególnie dzieciom

Składniki:
- 2 cytryny
- 4 łyżki miodu
- główka czosnku (duża)
- szklanka przegotowanej wody (chłodnej)

Cytryny dokładnie wyszorować, z jednej cytryny wycisnąć sok, a drugą pokroić razem ze skórką w plastry. Czosnek obrać, pokroić drobno (można wycisnąć przez praskę). Cytrynę, czosnek, miód i wodę wlać do słoika, zakręcić wymieszać potrząsając i wstawić do lodówki na 24 h. Następnie przecedzić lekko odciskając. Pić dwa razy dziennie po 1 łyżce.

 

Na zdrowie

poniedziałek, 01 marca 2010

Witam

Może nie jest to bezpośrednio związane z tematem strony, jednak dotyczy naszego zdrowia.

Od pewnego czasu prowadzę stronę na temat bani, czyli regionalnych ruskich bań (parzelni), nie mylić z sauną.

Dodatkowo założyliśmy forum na którym można wymieniać się uwagami na temat bani/sauny.

Adres forum kliknij tu lub w obrazek: Forum

Serdecznie zapraszam Wszystkich zainteresowanych do wymiany uwag.

Uwaga: dostęp do załączników jest możliwy wyłącznie po zalogowaniu się na forum.

 

Zapraszam i pozdrawiam.

Instagram _________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!! Durszlak.pl
myTaste.pl