Blog > Komentarze do wpisu
Słonina wędzona - sałoSłonina wędzona - sało
- słonina ze skórą - sól kamienna
Do naczynia wsypujemy na dno sól kamienna ok. 2cm. Kładziemy słoninę na sól i zasypujemy solą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 10dni. Wyjmujemy, oczyszczamy z soli. Możemy natrzeć słoninę przyprawami, czosnkiem, tu słonina jest bez dodatków. Wieszamy słoninę w wędzarni i wędzimy w temp. Do 40-50 stopni do uzyskania jasno brązowej barwy. Studzimy. Najlepiej smakuje z plastrem cebuli na żytnim chlebie. sobota, 05 maja 2018, beiot
TrackBack
|
![]()
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe ![]() Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________
__________________________
__________________________
__________________________
Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!!
Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
![]() |