Blog > Komentarze do wpisu

Kiełbasa marynowana w pomidorach

Kiełbasa marynowana w pomidorach

 

Składniki:

1kg  kiełbasy białej parzonej, najlepiej własnej roboty

 

Sposób wykonania:

Kiełbasę biała pokroić w kawałki, podsmażyć na smalcu.

Przygotować w międzyczasie zalewę:

- ocet 3/4 szklanki

- 2 i 1/4 szklanki wody

- 10 ziaren ziela angielskiego

- kilka listków laurowych

- koncentrat pomidorowy 100g

- sos paprykowy ostry 3 łyżeczki (mieszanka ziół)

- cebula 300-400g

- cukier 5 łyżeczek

- sól 3 łyżeczki

- olej rzepakowy 12 łyżek

 

Cebulę pokrojona w wiórki smażymy na oleju pod koniec smażenia dodajemy sos paprykowy ostrego oraz koncentrat. Wodę gotujemy z przyprawami dodajemy ocet i wcześniej podsmażoną cebulę. Wszystko zagotowujemy.

 

Kiełbasę wkładamy do słoika lub słoików, ja użyłam słoików 0,9l i 0,6l. Zalewamy słoiki przygotowaną gorąca zalewą, odwracamy i po ostygnięciu przenosimy w chłodne miejsce na kilka dni.  




P.S.

Przepis zainspirowany wedzeniedomowe.pl 

sobota, 15 kwietnia 2017, beiot
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Instagram _________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!! Durszlak.pl
myTaste.pl