Blog > Komentarze do wpisu

Młoda kapusta kiszona

Młoda kapusta kiszona


Składniki:

- młoda kapusta 2 szt dość duże
- marchew 2-3 duże (wiórki)
- gorczyca 1,5 łyżki
- czosnek 1 główka
- chrzan (korzeń) kawałek wielkości palca pokrojony w wiórki
- koper mały pęczek
- sól kamienna do smaku


Kapustę poszatkować, dodać tarkowaną marchew i przyprawy oraz sól. Można dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach. Ugnieść w misce, aż puści sok. Przełożyć do słoja, nie zakręcać, można tylko przykryć np. ściereczką. Odstawić w temp pokojowej na 24-48h.

 

Smacznego

czwartek, 26 czerwca 2014, beiot
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Instagram _________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!! Durszlak.pl
myTaste.pl