Blog > Komentarze do wpisu

Boczek mielony

Boczek mielony

 

Składniki:

- boczek,

- pekosól,

- pieprz,

- zioła jakie kto lubi

- żelatyna,

- osłonki barierowe (termokurczliwe)

 

Boczek kroimy ze skóra w kawałki i peklujemy na sucho 48h. Dodajemy przyprawy jakie kto do boczku lubi, pieprz, czosnek, ...

Następnie zapeklowany boczek mielemy na sitku tzw. szarpaku lub nerka. Dodajemy żelatynę  ok. 1-2 łyżeczki na kg i mieszamy.

Napełniamy osłonki barierowe. Następnie parzymy w wodzie o temp. ok 75 stopni przez 2h.

Studzimy i zajadamy.

Smacznego

niedziela, 18 marca 2012, beiot

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
__________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________ Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

Wypromuj również swoją stronę __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ TU MOŻESZ WYCISZYĆ DŹWIĘK __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!! _________________________ przepisy kulinarne _________________________ Durszlak.pl __________________________ Top Blogi __________________________ Lista Blogów Kulinarnych _________________________ Katalog-blogow.pl __________________________ Akcja: Nie kradnij zdjęć! __________________________ http://gawrychruda.suwalki.pl _________________________
design by SenTineL Wood.n