Blog > Komentarze do wpisu

Dżem czekoladowy

Dżem czekoladowy

 

Składniki:

- 100 g czekolady gorzkiej - 80% kakao (wiadomo, że jakość czekolady wpływa na jakość masła)

- 100 g masła (prawdziwego),

- ok. 0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego;

- 30 g rozdrobnionych orzechów laskowych (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi czekoladowo orzechowe)

 

Sposób przygotowania:

Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Stopniowo dodawać pokrojone masło(ciągle mieszając). Kiedy osiągniemy jednolitą masę należy dodać mleko skondensowane. Na końcu, do jednolitej masy należy dodać orzechy (orzechy można wcześniej uprażyć na patelni – są bardziej aromatyczne). Ciepłą masę przekładamy do słoika, a po wystygnięciu wkładamy do lodówki.

Smacznego

sobota, 26 lutego 2011, beiot

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
__________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________ Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

Wypromuj również swoją stronę __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!! _________________________ przepisy kulinarne _________________________ Durszlak.pl __________________________ Top Blogi __________________________ Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów __________________________ Lista Blogów Kulinarnych _________________________ Katalog-blogow.pl __________________________ Akcja: Nie kradnij zdjęć! __________________________ http://gawrychruda.suwalki.pl _________________________
design by SenTineL Wood.n